HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2018. január 13., szombat

Sertéspörkölt gnocchival és sütőtökkel

Sertéspörkölt gnocchival és sütőtökkel


Azt is írhattam volna, hogy Pörkölt nokedlival. De a gnocchi - bár alapanyagra megegyezik a nokedlival -  még sem teljesen ugyanaz. Más a formája, s nem szaggatják a forrásban lévő vízbe, hanem hosszú rudakat sodornak, késsel darabolják, s azt főzik meg. Az igényesebbek egy külön recés falapon, vagy villával mintázzák, s a megfőtt gnocchit még olívaolajon, vagy vajon még meg is pirítják. Én ezt többnyire elhagyom.

Hozzávalók a pörkölthöz:

  • 30 dkg sertéscomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db hegyes zöld paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db chilipaprika
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt kömény
  • 2 ek zsír
  • 2 db chili a tálaláshoz
Hozzávalók a sült sütőtökhöz:
  • 1 vastag szelet sütőtök
  • őrölt fekete bors
Hozzávalók a gnocchihoz :
  • 4 db krumpli
  • 4 ek liszt
  • 1 db tojás

Elkészítés:


A húst kockára vágom, a hagymát, a fokhagymát, a paprikákat és a paradicsomot feldarabolom.

Egy serpenyőben a hagymát megdinsztelem, rádobom a fokhagymát és a húst,s addig keverem, míg a hús kifehéredik, fűszerezem borssal, paprikával, s öntök rá egy kevés vizet. Zsírjára pirítom,felöntöm vízzel, s lassú tűzön főzöm. Mikor félig puha, hozzáadom a paprikát és paradicsomot, készre főzöm.

Míg a hús fő, megsütöm a sütőtököt, elkészítem a gnocchit. A krumplit héjában megfőzöm. Megpucolom, összetöröm. Összekeverem a liszttel és a tojással. Kicsit meggyúrom, hosszú nudlikat formázok, késsel feldarabolom, forró vízben kifőzöm. Sózom, borsozom.

Tálaláskor szedek a tányérra pörköltet, néhány darab sütőtököt, mellé gnocchit, teszek rá egy chilit. Díszítem kaporral és snidlinggel.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése